Honti Irén mesél Jeszenszky Péter 810 kilométeres zarándokfutásáról

Kiskunhalas – Honti Irén evangélikus lelkészt a Halas rádió kérdezte a kiskunhalasi Jeszenszky Péter ultrafutó 810 kilométeres, a reformáció ötszázadik évfordulóját ünneplő, Budapesttől Wittenbergig tartó zarándokfutásáról. Forrás: halasradio.hu / evangelikus.hu, fotó: Kiss Tamás

Mint arról az evangelikus.hu oldalon korábban beszámoltunk, Jeszenszky Péter és csapata szombat reggel indult a Deák téri evangélikus templom elől, hogy a wittenbergi magyar napokra megérkezzen a Vártemplomhoz.

A futók 15 napon keresztül átlagosan napi 55 kilométert tesznek meg, így jutnak el Budapesttől Wittenbergig. A kiskunhalasi lelkésznő segítségével megismerjük a zarándokfutás ötletének megszületését, a megvalósítás menetét és a futás tervezett állomásait is. Hamarosan közvetlenül a futóval, Péterrel fogunk kapcsolatba lépni, hiszen a közismerten szerény evangélikus hívő férfi célja evvel a futással nem a versenyzés, hanem a reformáció értékeire való figyelemfelhívás, illetve a mozgás örömére, spirituális szerepére való nagyobb figyelem!

Az augusztus 12-től 25-ig tartó zarándokfutás eseményeit a - Reformáció 500 emlékfutás - Facebook oldalon is követheti mindenki, szurkoljunk együtt Petinek!

A Halas rádió interjúja ITT hallgatható meg.

 
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek