Megújult a 180 éves sárvári templom

— Felvéve: , ,

Sárvár – Megújult templomáért adott hálát 2016. november 27-én, Ádvent 1. vasárnapján a sárvári gyülekezet. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Gyarmati István helyi parókus mellett Rostáné Piri Magda, a Vasi Egyházmegye esperese, Solymár Gábor nyugalmazott lelkész, valamint Gregersen-Labossa György szombathelyi és Pethő-Udvardi Andrea őrimagyarósdi lelkészek szolgáltak. Szöveg és fotó: Adámi Mária

Az esemény egyik fénypontját jelentette, amikor megszólalt Szokolay Sándor „Az Magyar Nípnek” című Antifónája a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium kórusának előadásában. Az énekkart Paulik Ákos vezényelte, a kíséretet Hirschberg Henrik zongoraművész, helyi kántor végezte.

„Isten fontos szerepet adott Sárvárnak és az itt élőknek az egyháztörténet során” – hangsúlyozta a meghívón szereplő ige, Jn 20,31b alapján tartott prédikációjában a püspök. „Szimbolikus jelentősége van annak, hogy a reformáció 500. jubileumára való emlékezést indító egyházi esztendőben ezt a templomot birtokba vehetjük” – fogalmazott Szemerei János. Majd hozzátette: nem az ige, hanem mi erőtlenedtünk el. Az ige továbbra is erőforrás, amely megújulást, életet adhat számunkra.

Az úrvacsorás istentisztelethez kapcsolódó közgyűlésen Horváth Zsolt felügyelő beszámolt a felújítás folyamatáról, amely mintegy tíz éve kezdődött el. A teljes körű renoválási és restaurálási munkák befejezését a Reformáció Emlékbizottságnak köszönhetően kapott 59 millió forintos támogatás tette lehetővé. Emellett a gyülekezeti tagok is kivették részüket a feladatokból, mind anyagi áldozatvállalással, mind önkéntes segítségnyújtással.

Az alkalmat követően a városi ádventi gyertyagyújtás keretében dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság munkájának segítéséért felelős miniszteri biztos mondott ünnepi beszédet.

A további köszöntők a közeli Neo étteremben rendezett fogadáson hangzottak el. Jókívánságait fejezte ki többek között Kondora István helyi polgármester, Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, Máhr Tivadar alpolgármester és Solymár Gábor, az egyházközség korábbi lelkésze.

További képek: http://www.evangelikus.hu/content/20161127-s%C3%A1rv%C3%A1r

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek