A tematikus évek plakátjai

A reformáció 500. évfordulójára készülve minden évnek van egy súlyponti témája, amelyhez azt kifejező szogennel és képi megjelenítéssel plakátok is készülnek. Ezeket lehet itt megtalálni és letölteni.

2017 felé – A tematikus évek plakátjai

Itt találhatóak meg az eddigi tematikus évek plakátjai, különböző méretekben.

Bővebben…

2017 – Reformáció és ünnep – plakát

Tordai Róbert grafikus készítette el a Reformációi Emlékbizottság felkérésére, a Reformáció és ünnep 2017-es emlékév plakátját.

Bővebben…

2016 – Reformáció és nemzet – plakát

Békéscsaba – Budapest – Csonki Krisztinának, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákjának a terveit fogadta el a Reformációi Emlékbizottság, a Reformáció és nemzet 2016-os emlékév plakátjának.

Bővebben…

2015 – Reformáció és oktatás – plakát

Békéscsaba - Budapest – Csikós Erika, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulója készítette a Reformáció és oktatás 2014-es emlékév plakátját.

Bővebben…

2014 – Reformáció és kultúra – plakát

Budapest – Békéscsaba – Dér Dettinek, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákjának a terveit fogadta el a Reformációi Emlékbizottság, a Reformáció és kultúra 2014-es emlékév plakátjának. Szöveg: evangelikus.hu

Bővebben…

2013 – A Reformáció és tolerancia – plakát

2013 a Reformációi Emlékbizottság határozata alapján a Reformáció és tolerancia éve lesz egyházunkban. Elkészült az emlékév plakátja, amelyet innen le tudnak tölteni.

Bővebben…

2010 – Reformáció és nyilvánosság – plakát

A reformáció.500.hu oldalról kétféle méretben is letölthető a reformáció.500 plakátja.

Bővebben…

2010 Pünkösd ünnepén indul a reformáció.500 programsorozat

Pünkösd ünnepén a Magyarországi Evangélikus Egyház meghirdeti a reformáció 500. évfordulóját előkészítő programsorozatát. Hitújító téziseivel 1517-ben lépett a nyilvánosság elé Luther Márton, ágostonrendi szerzetes. A reformáció mai üzenetét tematikus évek sorával jeleníti meg a hazai evangélikusság a világ 70 millió lutheránusával összhangban. Párbeszédre és együttműködésre hívják a többi felekezetet és a világi közvéleményt. 2010 témája a Melanchthon-évfordulóhoz is kapcsolódva: Reformáció és nyilvánosság.

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek