Véghajrában a programok szervezése – Ülésezett egyházunk Reformációi Emlékbizottsága

Budapest – Az Északi Evangélikus Egyházkerület Püspöki Székházában ülésezett 2017. február 8-án a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Az alkalom bevezetőjében Korányi András 1 Kor 1,7-8 versei alapján tartott kezdő áhítatot, amelyben kitért a Szentlélek ajándékaira, a reformáció jelentőségére és a jövőbe mutató irányt is a hallgatóság szívére helyezte.

Fabiny Tamás püspök a püspöki körlevél ismertetésével kezdte hozzászólását az ülésen. Kitért azokra a dátumokra és országos programokra, amelyeken a Püspöki Tanács fokozottan szeretné láthatóvá tenni az evangélikus jelenlétet. Lassan körvonalazódik az Ulrich Parzany evangélizáció, a Papp László Sportarénába szervezett október 31-i esemény és a november 11-re tervezett, egyelőre reformáció 500+ munkacímen futó megemlékezés, valamint a zenei programok és az augusztusi wittenbergi magyar napok programja is.

A tanácskozáson többek között megtudtuk azt is, hogy a Luther-rajzfilmhez nemsokára elkészül egy kapcsolódó honlap, amely nem csak a film hátterét ismertetné, hanem interaktív lehetőségeket is biztosítana a fiataloknak. A Luther Válogatott Művei (LVM) következő kötete szintén a kiadás előtti fázisban van, a Luther-rajzfilm 6. és 7. epizódjával együtt tartanák a bemutatóját.

Megjelent a kormány Reformáció Emlékbizottsága támogatásával, a Reuss András szerkesztésében készült Luther-idézeteket tartalmazó könyv.

Nagy érdeklődés mellett megkezdődtek a Magyar Luther Szövetség előadásai is a Deák téren.

A Magyar Posta is emlékbélyeg kibocsátását tervezi 2017-ben, háromféle címletben és -dizájnnal.

A Duna Televízióban vetítik a Reformáció hétről hétre című sorozatot, amelyben evangélikus és református szereplők mutatják be a református értékeket. A sorozat egyes részeit honlapunk is közzéteszi, hétről hétre. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek