Tanítványok vagyunk – Ez lesz a Reformáció és oktatás 2015-ös emlékévének szlogenje

Budapest – 2014. szeptember 24-én ülésezett a Reformációi Emlékbizottság. Fabiny Tamás püspök áhítata után Hafenscher Károly számolt be az állam által létrehozott Reformáció Emlékbizottság eddigi tevékenységéről. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Bemutatta most elkészült új honlapjukat, amely a Reformacio2017.hu nevet viseli, valamint bemutatta azokat a munkacsoportokat és munkatársakat, akikkel közösen kezdték el a felkészülést. Ismertette azokat a programterveket is, amelyeket az emlékévre terveznek.

A Luther-rajzfilm alkotói ezután bemutatták a bizottság tagjainak a reformátor életének ifjú korát ábrázoló epizódot.

Ezután ifj. Harmati Béla a reformációi emlékúttal kapcsolatos eddigi tapasztalatait osztotta meg a bizottság tagjaival. 

A megbeszélésen Kendeh K. Péter a következő Luther-kötettel kapcsolatban elmondta, hogy azt az október 25-i balatonszárszói Luther Sörfesztiválon mutatják majd be a közönségnek.

2014. november 29-én a Reformáció és kultúra valamint a Dávid évének zárásaként ünnepi hangversenyt rendeznek a Deák téri evangélikus templomban - erről  Bence Gábor osztotta meg információit.

Az iskolatörténeti pályázat, a MEDiT, MEB digitalizálás jelen állásáról Hubert Gabriella beszélt, majd a bizottsági tagok megtekintették a jövő évi plakát tervezeteit, Zászkaliczky Zsuzsanna felvezetésében. Elfogadták a „Tanítványok vagyunk” szlogent valamint elfogadták ahárom tervezet közül az egyik plakát-variációt is, amely a hagyományoknak megfelelően nem csak a gyülekezetek programjainak illusztrálását szolgálja majd, hanem az Evangélikus Naptár borítóján is látható lesz.

Az ülés után a bizottság tagjai megtekintették a szomszédos épületben működő Luther-film stúdióját is, ahol bepillanthattak a rajzfilm készítésének jelenlegi állásába is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek