Ifjúsági pályázat

A Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága pályázatot hirdet gyülekezeti ifjúsági csoportok és evangélikus iskolák osztályai számára a Ninirc Games által gyártott Luther-kártyajáték beszerzésére. A pályázat keretében összesen 15 (tizenöt) darab játék kerül kiosztásra.

A játék rövid leírása 

Játékidő: 30 perc. Ajánlott életkor: 10 éves kortól, 2–10 játékos részére. A játék célja, hogy „megírjuk” Luther életének egyes fejezeteit, azaz minél több kártyát tegyünk le a különböző életszakaszokhoz. Körönként három tetszőleges akciót hajthatunk végre az alábbiak közül: kártyahúzás, fejezetnyitás, fejezetírás, akciókártya kijátszása, kártyacsere, jelölő visszavétele, fejezet lezárása. Az akciókártyákkal egymást tudjuk akadályozni vagy a saját stratégiánkat erősíteni: Plágiummal más játékostársunk kezéből húzhatunk, Könyvégetéssel mások által lerakott lapokat tüntethetünk el, Sola gratia-val a pakliból húzhatunk stb. Kétféle játékmód közül választhatunk: több taktikai lehetőséget nyújt az ún. „Melanchthon-játékmód” (alapjáték). Ez esetben mind a hét akció rendelkezésünkre áll, melyből körönként hármat végezhetünk el. A „Müntzer-játékmód” ezzel szemben gyors és határozott döntésekre ösztönöz. A számos fórumon tesztelt, és több nyelven nemzetközi forgalomba is kerülő játék alkotócsapata Bence Domonkos, Bencéné Horváth Noémi és Bence Áron. 

Részletes információ: http://ninircgames.com/

A beadott pályázat formai feltételei:

A: Az ifjúsági csoport működésének rövid bemutatása (max. 3000 leütés, 2–3 fénykép) 

B: Az iskolai osztály tanórán kívüli közösségi, lelki programjainak bemutatása (max. 3000 leütés, 2–3 fénykép) 

Ötletek a társasjáték alkalmazására

A pályázatokat elektronikus formában kérjük beküldeni az emlékbizottság címére: Pap Kinga Marjatta kinga.pap@lutheran.hu

A levél tárgya: ifjúsági pályázat, a benyújtási határidő: 2017. április 1. 

A pályázatokat a MEE Reformációi Emlékbizottsága bírálja el. 

Az elbírálás szempontjai: 

- A: az ifjúsági csoport aktivitása, fenntarthatósága, esetleges bővülési lehetőségei 

- B: az iskolai osztály közösségi programjainak színvonala - ötletesség

Fájlok
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek