Énekeljünk együtt! – Korálünnep-staféta – Felhívás az evangélikus gyülekezetekhez és iskolákhoz

Budapest – Fót – A reformáció egyik nagy eredménye azt volt, hogy a gyülekezeti éneket – más néven korált – az istentisztelet szerves részévé tette. Egyházunk Reformációi Emlékbizottsága ezért azt a célt tűzte ki, hogy 2017-ig, a reformáció ötszázadik évfordulójáig minden évben rendezzünk egy korálünnepet, melynek lényege, hogy minél többen értékes zenét énekeljenek. Szöveg: A korálünnep szervezői a Kántorképző Intézetben

Idén a központi alkalom október 13-án Oroszlányban lesz, ahol az összegyűlt gyülekezeti tagok és kórusok hat korált szólaltatnak meg változatos formákban:

Öröm van nálad (EÉ 364)

Áldjad, én lelkem a dicsőség örök Királyát (EÉ 57)

Ki dolgát mind az Úrra hagyja (EÉ 331)

Mind jöjjetek, örvendjetek (GyLK 814)

Mondjatok dicséretet (EÉ 276)

Már kihunyt a szép nap fénye (GyLK 794)

Javaslatunk az, hogy csendüljön fel ez a hat ének októberben vagy novemberben minél több helyen valamilyen gyülekezeti, közösségi alkalmon! Akár egyszerűen gyülekezeti énekként, akár valamilyen feldogozással színesítve (néhány egyszerűbb harmonizáció hamarosan elérhető lesz a kantorkepzo.lutheran.hu oldalon); akár mind a hatot, akár csak egyet megszólaltatva: kapcsolódjunk bele ebbe a téren és időn átívelő énekes közösségbe!

Azt kérjük csak, hogy ha énekelnek, értesítsenek bennünket az ezsu@lutheran.hu címen, és osszák meg a hírt a Facebookon!

Így látjuk majd, mikor és mi csendült fel, és mekkora ez a nagy földi kórus.

Várjuk a híradásokat!

A korálünnep szervezői a Kántorképző Intézetben

Fájlok
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek