Toronyélmény helyett Luther-rózsás ablak átadásával kezdődött a reformáció hónapja Kőszegen

Kőszeg – A kőszegi gyülekezet különálló harangtornyában kilátó és toronymúzeumot szerettek volna 2017-ben, amelynek támogatására már kormánydöntés is született. Azonban végül a turisztikai pályázaton mégsem nyert az elképzelés. Ezért azon gondolkoztak a kőszegiek, hogyan sikerülne más, de mégis maradandó módon emlékezni a reformáció ötszázadik évfordulójára. Szöveg: Baranyay Csaba

Így jött az ötlete gyülekezetünk egyik tagjának, hogy a templomban lévő igencsak megkopott régi Luther-rózsás ablak helyett egy művészi alkotást kellene készíttetni. A támogatás és a megvalósítás is sok önkéntes segítő munkája révén jöhetett létre. Így az október 8-i, vasárnapi istentiszteleten adtunk hálát a templomban Soós Csilla ólomüvegművész készítette Luther- rózsáért.

Az istentisztelet után mutattuk be az evangélikus nagykönyvet is, amely egész októberben megtekinthető lesz a templom várköri bejárata előtt.

Az istentiszteleten gyülekezetünk ifjúsága is szolgált egy reformációi hangjátékkal. S velünk ünnepeltek ezen a napon a fóti gyülekezet kiránduló tagjai is, dr. Cserhátiné Szabó Izabella lelkésznő vezetésével.

Az istentisztelet végén pedig a bibliai játszóház önkénteseinek munkája nyomán egy Luthert ábrázoló mézeskalácsot is kapott mindenki a reformációt elindító igei üzenettel: „Az igaz ember pedig hitből él.” 

További képek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek