Teológia és reformáció – Az EHE oktatóinak tanulmánykötete

Budapest – Szabó Lajos rektor szerkesztésében és a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Teológia és reformáció – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatóinak tanulmánykötete. Forrás: Luther Kiadó

Első hallásra talán túl általánosnak tűnő, mégis nagyon átgondoltan kiválasztott címmel adjuk közre ezt a tanulmánycsokrot: Teológia és reformáció.

Egy ünnepi folyamatot lezáró kötetként jött létre ez a könyv abban a sorban, amelyben a kultúra (2014), az oktatás (2015) és a nemzetek (2016) után most mintegy összefoglaló negyedik viszonyszóként a reformáció maga jelenik meg a címben a teológia szava mellett.

Egyetemi hallgatóknak, érdeklődő gyülekezeti tagoknak egyaránt készültek az írások. Ezzel is köszönetet mondunk a gyülekezetek tagjainak, hogy ma is végezhető és gyakorolható a teológia művelése, oktatása, mert őszinte igény van rá a gyakorló gyülekezeti tagok körében és nem utolsósorban a teológia tanulását vállaló fiatalabb és idősebb hallgatók folyamatos képzése során.

A reformáció speciális hatása a teológiára mint tudományra nem kérdőjelezhető meg. Ami a reformátorok korában előtérbe került és a megújulási folyamat középpontjában állt, az nem más ma sem. A teológia centruma ugyanaz. A források ugyanott kereshetők. A megújulás kritériuma ma is döntő.

Luther Kiadó, 2017

Egységár: 1890 Ft (5% áfával)
292 oldal / 165×228 mm / kartonált / ISBN 978-963-380-115-4

http://bolt.lutheran.hu/kategoriak/konyvek/teologia-es-reformacio-detail


Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek