LVSZ karácsonyi üzenet: „Hatalmas örömmel”

Genf – Numan – 2017-ben a Lutheránus Világszövetség (LVSZ) a békére irányuló figyelemmel ünnepli a karácsonyt. Az LVSZ elnöke, dr. Panti Filibus Musa érsek Numanból (Nigéria) írt köszöntésében az angyalok dicséretéről és a karácsonyi történetbeli béke üzenetéről írt: „Dicsőség a mennyben Istennek, és a Földön békesség, és az emberekhez jóakarat.” Forrás: LWI, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, Fotó: LWF / Johanan Celine Valeriano

„Napjaink számtalan atrocitása, terroristatámadások, a szélsőségesség, a politikai hatalommal való visszaélés, az emberkereskedelem és a nemi erőszak között továbbra is bízzunk abban, hogy Isten velünk van, és biztosnak kell lennünk a közeledő megváltás felől is”– írta az LVSZ elnöke. – „Ez az ígéret határozza meg az utat, nem pedig a sötétség erői.”

Musa, aki a Nigériai Krisztus Lutheránus Egyháza érseke is egyben, arra hívta az LVSZ tagegyházait, hogy az evangéliumot szóban és tettekben is adják tovább, ahogyan azt a pásztorok is tették azon a szent estén. „Az idei karácsonykor és az új év beköszöntekor is a megváltásunkról szóló örömüzenetet akarjuk hirdetni. Ez arra kötelez bennünket, hogy a béke, az igazságosság és az életet adó cselekvés eszközei legyünk, amely az egész emberiség számára az istenképűség megtestesülését jelenti, és mindenkit gazdagítani hivatott.”

A karácsonyi üzenetet illusztráló fotó 2017. május 14-én az LVSZ namíbiai nagygyűlésén, Windhukben készült. Helyi konfirmandusokat mutat, akik egymás kezét megfogva egy Luther-rózsát formáltak.

A teljes üzenet különböző nyelveken ITT olvasható el.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek