Lutheránus Világszövetség: ISTENTISZTELETEK HAT FÖLDRÉSZRŐL

Genf – 2017. A reformáció napján, 2017. október 31-én az Lutheránus Világszövetség föld körüli útra hív. A világszervezet hét régióját látogathatjuk meg, és ezáltal tanúivá válhatunk a reformáció globális dimenziójának. Forrás: LWI, szöveg: Balicza Klára

Közép-európai idő (CET) szerint 11 és 23 óra között élő közvetítés zajlik majd ezen a linken:

https://www.lutheranworld.org/content/live-reformation-day

A programban egymást követik a hat földrészről közvetített istentiszteletek, melyek bizonyságául szolgálnak arra, milyen sokszínűen, ugyanakkor egyként emlékezik meg a világ evangélikussága a reformáció ötszázadik évfordulójáról.

Külön kiemelendő, hogy a közép-európai régió képviseletében a Livestreamben október 31-én, 11 órától a vasárnapi budapest-kelenföldi istentisztelet lesz látható felvételről. Az istentiszteleten igét hirdet Fabiny Tamás püspök, szolgálnak a gyülekezet lelkészei és tagjai, valamint az ének- és zenekar.

https://www.mediaklikk.hu/video/mise-es-istentisztelet-kozvetites-evangelikus-istentisztelet/

A napi istentiszteletek kívül újra megtekinthető lesz az emlékév három ökumenikus istentisztelete is, valamint információk az LVSZ régióiról, a száznegyvenöt tagegyházáról és a reformáció mai, aktuális vonatkozásairól.
A közvetítés követői a passzív megtekintésen kívül aktív közreműködőivé is válhatnak a világkörüli utazásnak, ha gondolataikat, véleményeiket megosztják az alábbi közösségi média oldalakon: 

FacebookTwitter és Youtube

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek