Katolikusok emlékeztek a reformációra

Kecskemét – A katolikus egyház is megemlékezett a reformáció ötszázadik évfordulójáról. Vasárnap délután várták az érdeklődőket a Szent Család-plébánián, ahol különböző előadásokkal tisztelegtek a jeles évforduló előtt. Forrás: hiros.hu, Gong Rádió

November 5-én, vasárnap, délután két órától Egyházmegyei Szinódusi Gyűlést tartottak Kecskeméten, a Szent Család-plébánián. A találkozó címe ez volt: Reformáció katolikus szemmel. A program keretében a katolikus egyház is méltón megemlékezett a reformáció kialakulásának ötszázadik évfordulójáról.

Minden érdeklődőt szeretettel vártak, s főként azokat, akiknek van bármilyen kötődése az egyházi élethez: paptestvéreket, képviselő-testületi tagokat, plébániai munkatársakat, hittanárokat és a katolikus iskolák pedagógusait. Az eseményre előzetesen, valamint a helyszínen is lehetett regisztrálni.

Érdekes előadásokkal, beszélgetésekkel várták a jelentkezőket. Az előadók között szerepelt Görbe László piarista plébános és dr. Finta József, a főplébánia plébánosa. A témákhoz kapcsolódóan kérdéseket is feltehettek az érdeklődők, valamint beszélgethettek dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsekkel is.

Az első prezentáció Luther Márton személyéről és tanításairól szólt, a másodikban pedig a legfőbb keresztény felekezetek eucharisztiát, úrvacsorát érintő tanításairól, illetve a közöttük lévő különbségekről számolt be dr. Finta József.

A napot érseki szentmisével zárták, mely este hat órakor kezdődött.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek