Hírek

— Felvéve: ,

Összegyűjtöttük egyházunk, a Magyarországi Evangélikus Egyház híreit, valamint külföldi testvéregyházak tudósításait a reformáció 2017-es emlékünnepével kapcsolatban.

Szeptemberben ülésezik legközelebb a Reformációi Emlékbizottság

2010. szeptember 29-én délelőtt tíz órakor az Északi Egyházkerület Püspöki Hivatalában tartja következő, immáron negyedik ülését a Reformációi Emlékbizottság.

Bővebben…

Letölthető a reformáció.500 plakátja honlapunkról

A reformáció.500.hu oldalról kétféle méretben is letölthető a reformáció.500 plakátja.

Bővebben…

Visszaszámlálás 2017-ig – Interjú dr. Fabiny Tamás püspökkel

Mint arról lapunk (Evangélikus Élet) február 7-ei lapszámában is beszámoltunk, a zsinat felhatalmazásával és az országos presbitérium megbízásából január 27-én megkezdte munkáját a reformációi emlékbizottság. A grémium – amely a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulóját ünneplő eseménysorozat előkészítését és szervezését kapta feladatul – az idei pünkösdöt jelölte ki a jubileumra való felkészülés zászlóbontásaként. Dr. Fabiny Tamás püspökkel, a bizottság elnökével ennek apropóján beszélgettünk. Forrás: Evangélikus Élet 2010. 05. 23. Szöveg: Boda Zsuzsa

Bővebben…

2010 Pünkösd ünnepén indul a reformáció.500 programsorozat

Pünkösd ünnepén a Magyarországi Evangélikus Egyház meghirdeti a reformáció 500. évfordulóját előkészítő programsorozatát. Hitújító téziseivel 1517-ben lépett a nyilvánosság elé Luther Márton, ágostonrendi szerzetes. A reformáció mai üzenetét tematikus évek sorával jeleníti meg a hazai evangélikusság a világ 70 millió lutheránusával összhangban. Párbeszédre és együttműködésre hívják a többi felekezetet és a világi közvéleményt. 2010 témája a Melanchthon-évfordulóhoz is kapcsolódva: Reformáció és nyilvánosság.

Bővebben…

A Reformációi Emlékbizottság júniusban ülésezik legközelebb

2010. június 9-én tartja következő ülését a Reformációi Emlékbizottság, amelynek feladata az, hogy kidolgozza azt a programmenetet, amellyel egyházunk méltóképpen felkészülhet a reformáció 500. évfordulójának 2017-es megünneplésére.

Bővebben…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek