Dalkörök baráti találkozója Pakodon

Pakod – Újabb állomásán vagyunk túl az 50 nap 500 év programsorozatnak. Pakodon a Hálaadás napjára és a Dalkörök baráti találkozójára szólt a meghívás, melyet a Reformáció ötszázadik évfordulójának szellemében rendeztünk a helyi Margaréta Kulturális Egyesülettel. A szokásos aratási hálaadó istentisztelet után a Zalaistvándi Evangélikus Énekkar Luther Márton énekeiből adott elő. Szöveg: Koczor György

Ezután a zalabéri Búzavirág népdalkör, a pókaszepetki Vadkörtefa énekkar, a pakodi Margaréta dalkör, a türjei Hétszinvirág énekegyüttes lépett a színpadra és különböző kegyességű és eredetű egyházi népénekeket és népi kegyességű népdalokat énekeltek. Közben a pakodi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde óvodásai és a pakodi tagiskola tanulói versekkel és gyerekjátékokkal színesítették a programot.

A zenei élményeket megszakította a zalaistvándi evangélikus gyülekezet tagjai által saját feldolgozásában bemutatott Kilenc kő című drámajáték.

A komoly pillanatok után az összes kórus együtt énekelte Praetotius Úristen, e napon téged áldunk című háromszólamú kórusművét.

A kötött programot a Zala zenekar színvonalas műsora zárta. A közös vacsoraasztal mellett pedig, oldódott hangulatban, késő estébe nyúlt a zene ünnepe.

A programsorozat következő állomása november 15-én, 15 órakor kezdődik Zalaszentgróton, melyre várjuk az érdeklődőket.

További képek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek