Az 500 éves reformáció hazai emlékéve számokban és animáción

Budapest – 2017 decemberével véget ér a reformáció 500. évfordulója, melyet Európa-szerte kiemelt eseményként ünnepeltek. Az elmúlt két év alatt változatos eszközökkel, széles célcsoportot értek el a hazai Reformáció 500 programsorozat hírei. Forrás: reformacio2017.hu

A Reformáció Emlékbizottság megbízott ügynöksége, a MITTE Communications infografikával emlékezik meg a kétéves együttműködés eredményeiről. Az emlékév legfontosabb állomásainak képi megerősítése mellett egy infoanimációs filmet is készítettek a reformáció magyarországi elterjedéséről.

„Már az együttműködés kezdetén hittünk abban, hogy a reformáció kulturális hagyománya és jubileumi eseménye erős kommunikációs támogatással a magyar lakosság szélesebb körét megszólítja, kortól, nemtől, vallási hovatartozástól függetlenül” – nyilatkozta dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa. 

A Reformáció 500 projekt hírei összesen közel 10,5 millió emberhez értek el, míg a 3 200 megjelenésnek köszönhetően az online sajtóban több mint 7 millió ember követhette a jubileumi eseménysorozat aktualitásait. Országszerte és határon túl is 24 különböző pályázatra lehetett jelentkezni az emlékév folyamán, valamint közel 730 program; előadások, kiállítások és konferenciák tették lehetővé, hogy szinte a teljes magyar lakosság megismerhesse és tudatosítsa az 500 éves reformáció értékeit. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek