Ahol mindenkit kifestettek – Reformációi családi napot tartottak Debrecenben

Debrecen – Bár Debrecen városában több gyülekezet is tervezett gyülekezeti napot tartani a múlt szombaton, többségüket a májusi időjárás viszontagsága elriasztotta a megrendezésétől. Az evangélikusok kicsiny közössége azonban az előre jelzett rossz idő ellenére is megtartotta reformációi családi napját. Szöveg: dr. Asztalos Éva, fotó: Faragó Gábor

A feldíszített udvaron kilenc órakor kezdődött az alkalom. A gyülekező után Asztalos Richárd igazgató lelkész köszöntötte az egybegyűlteket, majd ismertette a nap programját.

Réz-Nagy Zoltán a templomban tartott a gyermekeknek interaktív istentiszteletet a reformációról. A lelkész a finn testvérgyülekezettől kapott kelyhen, a négy reformátor tűzzománc technikával megjelenített képétől indulva mutatta be a személyek, és az általuk végzett szolgálat jelentőségét a fiataloknak.

Ezután önfeledt játékra volt lehetőség az udvaron, ahol egy trambulin, egy csocsó- és egy pingpongasztalt is felállítottak, a gyülekezeti terem pedig a kézműveskedésnek adott otthont. Itt volt lehetőség gyöngyöt fűzni, textilbabát készíteni, origamizni, és csillámtetoválást készíttetni.

A teremben bemutatkozott a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány, az ott tevékenykedő amerikai önkéntes, Shannon Brice szolgálata nyomán, aki az arcfestés felelőse is volt egyben.

A harang megszólalása a résztvevőket újra a templomba hívta, ahol a Palinta Társulat vidám műsorával szórakoztatta a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A délelőttöt a közösen elfogyasztott ebéd zárta, gulyásleves és fánk került a terített asztalra, majd a gyerekek nagy örömére következett a tombolasorsolás, amikor értékes ajándékok találtak gazdára. Ugyan kisebb záporok megnehezítették az alkalom lebonyolítását, ez mégsem tudta elrontani a családi nap remek hangulatát. 

További képek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek