A reformáció üzenete: „Rabok tovább nem leszünk!”

Balassagyarmat – A reformáció ötszázadik évfordulóját a Balassagyarmati Evangélikus Egyházközség és a hozzá tartozó gyülekezetek rendezvénysorozattal, benne háromnapos konferenciával ünnepelték. A 2017-es reformációi események zárásaként 2017. november 12-én dr. Fabiny Tamás püspök szolgált a vasárnapi istentiszteleten. Szöveg és fotó: Balicza Máté

Az Északi Evangélikus Egyházkerület lelkészi vezetője Gal 5,1 alapján tartott igehirdetésében az egyedül Krisztustól elnyerhető szabadság jelentőségét hangsúlyozta. Petőfi Sándor legismertebb költeményére utalva szólt arról, hogy lehet olyan „szabadság”, amely inkább fogság, illetve létezik olyan „fogság”, amely valójában szabadság. A szabadság vagy szolgaság igazi fokmérője pedig az, hogy Jézussal vagy Jézus nélkül éljük-e az életünket.

A szép számmal megjelent gyülekezeti tagok az istentiszteletet követően a Luther-házban meditáltak a jubileumi emlékév jelentőségéről. Fabiny Tamás Reformáció és ökumenécímű előadását meghallgatva fejtették ki gondolataikat az ötszázegyedik esztendőről.

További képek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek