A reformáció jegyében rendezik meg a Veczán Pál XXIV. Egyházzenei Kórustalálkozót

Miskolc – Négy nap, négy helyszín, húsz kórus –2017. október 12-15. között felcsendülnek majd egyszólamú gregorián énekek, többszólamú kórusművek, gyülekezeti énekek és hangszerekkel kísért darabok is. Az ingyenes program célja, hogy lehetőséget adjon más felekezetűek, vagy az egyházon kívüli zeneszerető emberek számára is a kórusokkal való találkozásra, az elcsendesedésre. Forrás: minap.hu

Fontos, hogy a különböző templomokban szolgáló kórusok megismerhessék egymást, bővíthessék repertoárjukat, tapasztalatot cserélhessenek, inspirációt nyerjenek a hangszerelési lehetőségeket illetően. Ezért álmodta meg huszonnégy évvel ezelőtt a néhai Veczán Pál miskolci evangélikus esperes a kórustalálkozót.

„Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, még megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk” – vallotta az esperes.

A reformáció 500. évfordulója alkalmából idén minden kórus egy Luther-feldolgozású művel is készül. A közönség pedig miskolci vendégművészekkel is találkozhat.

Október 12-én, csütörtökön 16 órától a Belvárosi Evangélikus Templomban, október 13-án, pénteken 16:30-tól az Avasi Műemlék Református Templomban, október 14-én, szombaton 16 órától a Diósgyőri vár Lovagtermében, október 15-én, vasárnap 16 órától a Belvárosi Református Templomban zajlik majd a program. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A belépés ingyenes!

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek