Sikeresen lezajlott a Re:formáció vetélkedő középdöntője

Budapest – Az ország több pontján – regionális versenyekre bontva – párhuzamosan rendezték meg 2017. április 22-én a Re:formáció, komplex műveltségi vetélkedő középdöntőjét a középiskolások számára. Az oktatási intézmények Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Debrecenben, valamint két budapesti helyszínen fogadták a diákcsapatokat. Forrás: reformacio2017.hu

A Reformáció Emlékbizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkársága, s az Oktatási Hivatal 2016 nyarán hirdette meg a Re:formáció – megújuló világ, valamint a Re:formáció – Kulturális kincskereső elnevezésű komplex műveltségi vetélkedőit az általános – és középiskolás diákok számára. Már az első, online fordulóban – egy előzetes regisztrációt követően – 2016. december 5-én közel 130 iskolából, 300 csapattal 1500 diák vett részt.

Az első forduló tétje a regionális középdöntőkbe való bekerülés volt, amelyeknek első fordulója – amelyen a középiskolás csapatok mérték össze tudásukat a reformációval kapcsolatban – április 22-én, szombaton volt, párhuzamosan az ország hat pontján. A vetélkedőnek helyet biztosító oktatási intézmények a következők voltak: Győrben a Révai Miklós Gimnázium, Kaposváron a Klebelsberg Középiskolai Kollégium, Kecskeméten a Kecskeméti Református Internátus Kollégium, Debrecenben a Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ, míg a fővárosban két középiskola, a Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, valamint az Eötvös József Gimnázium.

Természetesen az április 22-i, középiskolai csapatoknak szóló középdöntő után is folytatódik a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő. A következő kiemelt időpont május 13-a, amikor az általános iskolások mérik össze tudásukat egy számukra külön megrendezett középdöntő keretein belül. Ezt követi majd a döntő, a finálé, amelynek pontos időpontja szeptember 30-a.

Evangélikus sikerek

Győri Öröm

A Péterfy gimnázium csapata a vetélkedő régiós középdöntőjében I. helyezést ért el. Ezzel kivívta magának a helyet a szeptemberben megrendezésre kerülő országos döntőben, melyet hat csapat részvételével a televízió is közvetít. A győri csapat tagjai: Fenyvesi Zsófia, Oravecz Rebeka, Halász Hanna, Kovács Nikolett, Marton Dániel 10. évfolyamos  tanulók. Felkészítő tanáruk Némethné Sáhó Éva és még sokan a tantestületből

Sorzáró licisták

A győri versenyen hatodik helyezést ért el a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) és kollégium tanulói, Arómaterápia csapata.

Aszódi siker

A Budapest-Buda régióban az Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium diákjai harmadik helyezést értek el, DEGA nevű csapatukkal.

Győztes Deák tériek

A Budapest-Pest régióban elsők lettek a Deák Téri Evangélikus Gimnázium Visszatérők csapatának tagjai.

Két dobogós hely a bonyhádiaknak

Kaposváron a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium tanulói megszerezték az első és a második helyet is. A BonyhádiPetőFiúklett az első, míg a Lutherinák a másodikok.

WittenBE®G a dobogó csúcsán

Kecskeméten a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium diákjainak WittenBE®G nevű csapata lett a győztes.

További információk és képek az evangelikus.hu oldalán: http://www.evangelikus.hu/sikeresen-lezajlott-reformacio-vetelkedo-kozepdontoje

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek