Re:formáció diákoknak – Oktatási vetélkedőt hirdet a Reformáció Emlékbizottsága

Budapest – A Reformáció Emlékbizottság, az EMMI Oktatásért felelős Államtitkársága, valamint az Oktatási Hivatal idén ősszel „Re: formáció – Megújuló világ” néven komplex műveltségi vetélkedőt indít a Reformáció 500. évfordulója alkalmából, általános és középiskolás diákok részére. Forrás: MITTE Communications

A vetélkedő célja, hogy a tanulók szerezzenek ismereteket azokról a művészeti és tudományterületekről, amelyekben a reformáció és annak hatása új értékeket teremtett. További célja, hogy a diákok felfedezzék a jelenünk mindennapjaiban is a reformáció kultúránkra gyakorolt hatását.

„Fontos a nevelés, a történelmünket hitelesen és pontosan bemutató kiállítások szervezése, az oktatás-ismeretterjesztés és a minket formáló mérföldköveknél való megállás és visszatekintés. A reformáció 500 éves jubileuma egy ilyen állomás” – nyilatkozta a versenyről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A többfordulós verseny két tanéven átívelve 2016 őszén kezdődik és 2017 őszén ér véget. A győztes csapat a reformáció hazájába utazhat.

A vetélkedőhöz kapcsolódó kiírás a Reformáció 500 hivatalos weboldalán olvasható.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek