Luther médiaszakértő, Kálvin történelemtudós, Károli magyar nyelvújító – GIF-eken elevenedik meg a reformáció

Budapest – A protestáns egyházak nagy alakjait bemutató GIF-kampányt indít a reformáció közelgő 500. évfordulójára a Reformáció Emlékbizottság. GIF-eken, vagyis rövid animációkon újul meg a 2017-es ünnepi évfordulóra a jövőre 500 éves szellemi–vallási mozgalom. A néhány másodperces történetekkel a Reformáció Emlékbizottság célja, hogy egyaránt felhívja a figyelmet a reformáció üzenetére nem csak a hívők, hanem a nem vallásos és a tágabb fiatal korosztály körében is. Forrás: Reformáció Emlékbizottság

Az alkotók választása a GIF népszerű műfajára esett, mivel ezek a rövid animációk képesek humorosan és könnyen befogadható módon átadni a reformáció összetett témáját a szélesebb közönség számára is. A reformáció mai aktualitását és örökös megújulásra való képességét a formátumon kívül maga a tény is erősíti, miszerint a protestáns egyházak nagy alakjairól készült képsorozatokon a korunkra jellemző mindennapos érzelmek, tárgyak, momentumok is fellelhetőek.

„A reformáció 1517 óta a folyamatos megújulásról szól – ezt az üzenetet kívántuk kreatívan megjeleníteni” – nyilatkozta dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa. A megújulás motívuma a 2016-17-ben tartott eseményeken többször visszaköszön:; a Bizottság számos ünnepi programmal készül, amelyekről a hivatalos weboldalontalálható bővebb információ.

Az elkészült GIF-ek szabadon felhasználhatóak, hamarosan pedig még több animáció követi a meglévőeket, melyek a Reformáció Emlékbizottság hivatalos weboldalán és Facebook oldalán találhatóak meg.

 

AZ ALKOTÁSOK

  1. Luther és a 95 pont kiszegelése a wittenbergi vártemplom kapujára

  2. Károli, a bibiliafordító

  3. Kálvin és a toll

  4. Luther kézműves söre

  5. Kálvin a nyomdában

  6. Wittenberg

  7. Luther és a többiek

  8. Kálvin és a hóvirág

 

A GIF-ek a Reformáció 500 honlapján illetve Facebook oldalán érhetőek el.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek