Luther emlékkút épül a Budai Várban

Budapest – A Reformáció 500 emlékév keretében egy emlékhely létesül az Anjou sétányon. A helyszínt a Budavári Önkormányzat biztosítja az északi várfalon található Anjou sétányon, a Murad Pasa torony területén – írja a Turizmus.com. Forrás: Travelo, turizmus.com, Reformáció Emlékbizottság

Mint ismeretes Magyarország Kormánya hozta létre azt a Reformáció Emlékbizottságot, amely úgy döntött, hogy nem nagy szoborparkot, emlékművet épít a reformáció 500 éves jubileumára, hanem egy szerény jelet, ami a reformáció lényegét szimbolizálja. A tervezett emlékforrás megtervezésére a Magyar Művészeti Akadémia pályázatot hirdetett és a Magyar Művészeti Akadémia biztosította a legmagasabb szakmai igényesség szerint összeállított bírálóbizottságot, amely végül Török Péter táj- és kerttervező művész alkotását javasolta kivitelezésre.

A tervező feladata, hogy olyan forrást alkosson, amely utal a reformáció céljára. A Budavári Önkormányzat mint befogadó vállalta, hogy lebonyolítja az emlékforrás megvalósítását.

A Budavári Önkormányzat azonban nem csak befogadja ezt a reformáció emlékparkot, hanem vállalta, hogy a várrehabilitáció keretében a környékét is rendezi, parkosítja a területet, és kialakítják a könnyű megközelíthetőséget is.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek