„Re:formáció” – a komplex műveltségi vetélkedő – Folytatódik a középdöntő!

Budapest – Májusban is folytatódik a Re: formáció műveltségi vetélkedő középdöntője. Április 22-én eredményesen lezajlott a középiskolás csapatoknak rendezett középdöntő, amelyről már a Reformáció Emlékbizottság is beszámolt. A soron következő megmérettetésen – május 13-án – az általános iskolás korosztály mérkőzik meg egymással, a középiskolás fordulóhoz hasonló módon. Forrás: reformacio2017.hu

A Reformáció Emlékbizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért felelős Államtitkársága, s az Oktatási Hivatal 2016 nyarán hirdette meg a Re: formáció – megújuló világ, valamint a Re: formáció – Kulturális kincskeresőelnevezésű komplex műveltségi vetélkedőit az általános és középiskolás diákok számára. Az érdeklődés óriási lett arendezvény iránt.

Az első – online forduló – tétje a regionális középdöntőkbe való bekerülés volt. A középiskolások számára megrendezett fordulót április 22-én, szombaton rendezték meg párhuzamosan, az ország hat pontján. Győrben a Révai Miklós Gimnázium adott helyet a rendezvénynek, míg Kaposváron a Klebelsberg Középiskolai Kollégium. A fővárosban két helyszínen folyt a középdöntő: a Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban, valamint az Eötvös József Gimnáziumban. Ezeken kívül még Kecskeméten, a Kecskeméti Református Internátus Kollégiumban, továbbá Debrecenben, a Debreceni Pedagógiai Oktatási Központban zajlott a program.

A nyertes csapatok névsora, s a helyszíneken készült fotókat tartalmazó galériák elérhetőségei itt tekinthetőek meg:

http://www.evangelikus.hu/sikeresen-lezajlott-reformacio-vetelkedo-kozepdontoje

http://reformacio2017.hu/2017/04/24/sikeresen_lezajlott_a_reformacio_vet... oje

Május 13-án tehát az általános iskolás korosztály fogja majd összemérni tudását, a középiskolai fordulóhoz hasonlóan az ország hat pontján.

További információk

Az általános iskolás korosztály középdöntőjének helyszínei (május 13.):

Győr – Révai Miklós Gimnázium (Győr, Jókai u.21.)

Kaposvár – Kodály Központi Általános Iskola Toldi Lakótelepi Tagiskola (Kaposvár, Szondi utca 3.)

Budapest – Budapest V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium (Budapest, Szemere utca 5.)

Kecskemét – Kecskeméti Református Internátus Kollégium Díszterem (Kecskemét, Hornyik János krt. 4.)

Debrecen – Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ (Debrecen, Monti ezredes utca 7.) Miskolc – Diósgyőri Gimnázium díszterem (Miskolc, Kiss tábornok út 42.)

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek